Van az úgy.....

Úti-lapok

Úti-lapok

Apeldoorni mise

2017. október 30. - La Graciosa

 

templomi_enekfuzet_copy.jpg

Emmaüs parochie Apeldoorn

Ugorjunk vissza az időbe, egy májusi látogatásom történetét osztom meg most veletek. Csodás május, ébredezik a természet Hollandiában is. Színpompás virágokban gyönyörködhetünk a kerítés nélküli kertekben. Én azt mondom Hollandia, te azt mondod szélmalom, fapapucs, tulipán és az amszterdami huncutságok.

Apeldoorn egyetlen működő katolikus templomának bejáratánál, a vasárnapi mise előtt, mindenkinek adtak egy kis alakú füzetet, aminek a borítóján tizenkilenc gyerek színes fényképe volt. Öt fiú és tizennégy kislány volt a lapon, 8-10 évesek, elsőáldozók.  A templom tele volt az elsőáldozók szüleivel, testvéreivel, rokonaival. A hívőknek alig maradt szabad hely. Innen, onnan csecsemő sírás hallatszott, majd rövid időre elcsendesedtek a kicsik. Senkit sem zavart a hangos gyerekhang, mindenki mosolygós, ünnepi hangulatban volt.

Ennek ellenére engem végig rémképek gyötörtek a mise alatt. Az előző napokban hallott hírek hatása alatt voltam.  Az előző hetekben meggyilkoltak két tizennégy év körüli lányt. Biciklizés közben rabolták el őket a kihalt úton, majd napok múlva találták meg a megkínzott, meggyalázott holttestüket. A tébolyult szülők nehezen azonosították a roncsolt testeket, deformált arcokban nehezen ismerték fel a szeretett gyermeket. A rendőrség persze gyorsan talált gyanúsítottakat, velük egykorú fiúkra „bizonyították” a gyilkosságokat.  Ennek a két lánynak sajnos nem volt szerencséje. Két másik bicikliző lánynak szerencséje volt, egy csapat focistától kértek segítséget, mert egy fekete furgon hosszan követte őket az erdei úton. Nem csak engem háborít fel az újabb és újabb áldozatok híre, több holland és más nemzetiségű oknyomozó újságíró is gyűjti már az információt egy titkos társaság rémtetteiről. Van aki Angliában él, van aki itt Hollandiában, mindenesetre ezek az újságírók nagy kockázatot vállalnak azzal, hogy információt gyűjtenek és szeretnék leleplezni ezt a titkos társaságot. Hollandiában is vannak  Elgondolkodtam, a titkos társaság tagjai a mise alatt szabadon választhatnak következő áldozatot a fotók alapján. Hollandiában is vannak Szomorú vasárnapok. 

Találkozzunk a www.hollanding.hu -n!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szabozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr2513117014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása